Edward Rubikons Mysterier: Kong Grimms Hevn

Barnebok/tegneserie

Cappelen Damm, 2016

Illustratør: Andreas Iversen

Faren til Edward jobber på Grimsrud festning, hvor de nettopp har funnet en skjult gravkrypt. Men når de forsøker å åpne graven, begynner festningen å rase sammen. Edward og Kasper skjønner at det ligger noe overnaturlig bak, og bestemmer seg for å etterforske saken. Det viser seg at krypten var hvilestedet til den onde Kong Grimm. Nå planlegger han å vekke sin gamle hær fra de døde og fullføre det han aldri klarte i live – å ta over byen.

Edward Rubikons Mysterier er en blanding av roman og tegneserie

«Og så finnes det bøker barn selv av egen fri vilje kaster seg over og sluker i løpet av en kveld. Første bok i «Edward Rubikon»-serien, er en slik bok (…) Historien er effektivt fortalt, med en passe dose sjarm og humor. Resultatet er en fartsfylt bok som kombinerer rene tekstsider med tegneseriens formspråk. Illustrasjonene til Andreas Iversen fungerer godt og tilfører en sterk visuell dimensjon til denne filmatiske boken.» – Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG