Edward Rubikons Mysterier: Hekseskogen

Barnebok/tegneserie

Cappelen Damm, 2019

Illustratør: Andreas Iversen

Familien til Edward bestemmer seg for å dra på telttur i skogen. Men midt på natten forsvinner foreldrene sporløst. Hvem har fanget dem? Og stemmer ryktet om at det finnes ekte hekser i skogen utenfor Grimsrud?

«Boka er eit litterært heksebrygg: Ein dash Hans og Grete, ein neve Harry Potter, ein god slump med historiske hendingar, smakt til med gamle segner og moderne miljøutfordringar. Den ferdigkokte essensen er handlingsmetta og spanande. Sjangervekslinga mellom teikneserie og illustrert forteljing gjer at historia held godt tak i lesaren sin. Hekseskogen er som skapt for seine kveldar i soveposen med lommelykt under teltduken.» – Janne Karin Støylen, Dag og Tid

«Hekseskogen er god spenning med snev av faktisk historie og etiske refleksjoner. Anbefales.» – Morten Olsen Haugen, bokanmelder i Aftenposten

* Vinner av Barnas bokpris 2020